ПАТ "Запоріжгаз" встановить 14 тисяч індивідуальних лічильників у 2019 році

П'ятниця, 4 січня 2019 —
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг затвердила інвестиційну програму ПАТ "Запоріжгаз" на 2019 рік. Всього на інвестиційну програму виділено 56,6 млн грн, що в приблизно вдвічи менше реальних потреб. В документі найбільшими статтями витрат є технічна модернізація мережі та індивідуальні лічильники.
Цьогоріч ПАТ "Запоріжгаз" встановить 14773 індивідуальних лічильника на що буде спрямовано 29,324 млн. грн. Станом на 1 грудня 2018 року в Запорізькому регіоні налічується близько 65 тис. домогосподарств без обліку газу.
Тож, за нинішніх темпів фінансування, аби всіх клієнтів забезпечити приладами обліку потрібно 5 років. Більше 27 млн. грн. інвестицій буде направлено на реконструкцію та модернізацію мереж і капітальний ремонт обладнання на газорегуляторних пунктах в 2019 році. "Оскільки газотранспортну систему прокладали ще у 60-70-х роках, кількість газопроводів, які потребують ремонту, щорічно зростає, тому, ПАТ "Запоріжгаз" продовжує модернізацію мереж для безперебійної та безаварійної роботи системи газопостачання Запоріжжя та області", - зазначила технічний директор ПАТ "Запоріжгаз" Тетяна Бузовська. Так компанія виконає капітальний ремонт і модернізацію 50 газорегуляторних пунктів з повною заміною застарілого обладнання на суму більше 10 млн. грн., реконструкцію 39 шафових газорегуляторних пунктів з повною заміною застарілого обладнання на суму 7,3 млн. грн. і реконструкцію 74 установок катодного захисту газопроводів від корозії на суму 2 млн. грн. Тариф на розподіл "Запоріжгазу" так і залишився на рівні 2016 року, що унеможливило збільшення фінансування. І навіть після зростання ціни газу з 1 листопада 2018 року, тариф облгазу не переглянули. Компанія продовжує отримувати 51 копійку з одного розподіленого кубометру газу. Довідка: ПАТ "Запоріжгаз" - підприємство, що забезпечує безперебійну поставку і транспортування природного газу в місті Запоріжжя і області (крім м.Мелітополь) усім категоріям споживачів. Підприємство забезпечує природним газом 422 промислових підприємства, понад 3 тис. об'єктів комунально-побутової сфери. Споживачами компанії є близько 500 тис. сімей м. Запоріжжя та області. ПАТ "Запоріжгаз" є великим платником податків, щорічно компанія перераховує до бюджетів різних рівнів більше 100 млн. грн.
Реклама: