НКРЕКП затвердила "Чернігівгазу" план розвитку на рівні минулого року

Четвер, 3 січня 2019 —
ПАТ "Чернігівгаз" спрямує впродовж 2019 року 35,6 млн грн на заміну та ремонт обладнання систем газопостачання регіону в рамках затвердженої Нацкомісією інвестпрограми. 55% із цієї суми піде на заміну непридатних лічильників газу та створення обмінного фонду приладів обліку.
План розвитку ПАТ "Чернігівгаз" передбачає два основних напрямки – модернізацію системи газопостачання області та забезпечення приладового обліку енергоносія. Більше половини коштів інвестпрограми - 19,6 млн грн буде виділено на забезпечення обліку природного газу.
Вперше закладено фінансування обмінного фонду лічильників у кількості 3 тис. приладів на суму 3 млн грн А за рахунок 16,5 млн грн "Чернігівгаз" зможе замінити 8456 лічильників, що не пройшли чергову повірку. Однак, як зазначають в компанії, це лише половина від потреби. "З урахуванням обсягів робіт з повірки лічильників та відсотку приладів, що визнаються непридатними, на заміну потрібно щонайменше 15 тис. лічильників. Тому, частині споживачів нарахування витрат газу деякий час будуть вестися по середньому споживанню, як це передбачено Кодексом ГРС", - повідомив технічний директор "Чернігівгазу" Віталій Черчович. На заходи з підвищення рівня надійності та безпеки газорозподільних мереж скерують 15,37 млн грн або 43% коштів. Зокрема, понад 6,1 млн грн піде на реконструкцію 10 ГРП та 21 ШГРП. Нове обладнання дасть можливість зменшити витрати на обслуговування газорозподільних пунктів, адже морально застарілі газові споруди потребують частих перевірок та постійної заміни комплектуючих. Заміна майже 2 тис. домових регуляторів на устаткування нового покоління обійдеться компанії в 5,6 млн грн. Ще 2,4 млн грн витратять на капремонт станцій катодного захисту, і 628,5 тис. грн - на закупку приладів виявлення витоків газу. Важливим напрямком плану розвитку є кільцювання газових мереж протяжністю 0,8 км по вул. Кільцевій у Чернігові. Частина газопроводу високого тиску, прокладена по території збанкрутілого "Чернігівського заводу радіоприладів", є недоступною для механічного від`єднання. Таке перепідключення дозволить припинити несанкціонований відбір газу непобутовими споживачами і одночасно забезпечити безперебійне газопостачання котельні та містян.  Ще компанія виконає кільцювання двох газопроводів у Сновську. Прокладання нового газогону оптимально розподілить навантаження на ГРП і недопускатиме зниження тиску газу до критичного рівня у зимовий період. Нагадаємо, торік компанія інвестувала у систему газопостачання 35,6 млн грн, що дозволило стабільно забезпечити газом понад 356 тис. побутових споживачів і близько 2,5 тис. підприємств та установ Чернігівщини. Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Чернігівгаз" є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн куб. м природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є понад 355 тисяч сімей, близько 2,5 тисяч підприємств та установ Чернігівської області. Найкрупнішими клієнтами ПАТ "Чернігівгаз" є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів. Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.
Реклама: