НКРЕКП затвердила інвестиційну програму ПАТ "Дніпропетровськгаз" на 2019 рік

П'ятниця, 25 січня 2019 —
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила інвестпрограму ПАТ "Дніпропетровськгаз" на 2019 рік у розмірі 48,05 млн гривень. Це приблизно в 3,5 рази менше реальних потреб компанії.
Пріоритетними напрямками інвестицій є модернізація газотранспортної мережі регіону (20,8 млн грн), а також установка індивідуальних лічильників газу населенню (27, 2 млн грн) в кількості 13716 штук.
За підрахунками ПАТ "Дніпропетровськгаз", для заміни непридатних лічильників газу і створення обмінного фонду приладів обліку, щорічні витрати компанії повинні скласти більше 19,5 млн гривень. Але такі кошти не передбачені регулятором в тарифі ПАТ "Дніпропетровськгаз". Відповідно вони відсутні і в затвердженій інвестпрограми. "За кошти, які виділила НКРЕКП, ми зможемо відремонтувати тільки 4,1 кілометрів газопроводів, хоча в області 49,1 кілометрів газопроводів, вимагають заміни. Також буде проведена реконструкція 63 шафових регуляторних пунктів (ШРП) та обладнання 26 регулюючих ліній газорегуляторних пунктів (ГРП) із загальним бюджетом 14,71 млн. гривень. Всього в газорозподільчій компанії 518 ГРП та 671 ШРП з вичерпаним терміном експлуатації", - зазначив технічний директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Сергій Бачурін. Тариф на розподіл ПАТ "Дніпропетровськгаз" так і залишився на рівні 2016 року, що унеможливило збільшення фінансування. І навіть після зростання ціни газу з 1 листопада 2018 року, тариф облгазу не переглянули. Компанія продовжує отримувати ті ж 70 копійок з одного розподіленого кубометра газу. Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпропетровськгаз" є розподіл природного газу споживачам Дніпропетровської області. На сьогодні рівень газифікації регіону становить 89%. Природний газ отримують більш ніж 600 тисяч сімей та 2,3 тис. підприємств, установ і організацій. Компанія посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Обсяги розподілу складають близько 1,7 мільярдів кубометрів газу на рік. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів усіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.
Реклама: