"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ПАТ "Криворіжгаз" направить 7,8 млн. грн. на ремонт і заміну газових мереж

Четвер, 24 січня 2019 —
Майже 7,8 млн. гривень інвестицій буде направлено на реконструкцію і модернізацію мереж і капітальний ремонт обладнання на газорегуляторних пунктах в 2019 році.
Пріоритетними напрямками інвестицій є модернізація газотранспортної мережі Кривого Рогу і Криворізького району (7,8 млн. грн.), а також заміна непридатних лічильників газу і створення обмінного фонду приладів обліку (13,1 млн. грн.).
"Оскільки газотранспортну систему прокладали ще в 60-70-х роках, кількість газопроводів, які потребують ремонту, щорічно зростає, тому, ПАТ "Криворіжгаз" продовжує модернізацію мереж для безперебійної та безаварійної роботи системи газопостачання Кривого Рогу", - зазначила головний інженер ПАТ "Криворіжгаз" Марина Терентьєва. Так компанія виконає реконструкцію газопроводів загальною протяжністю 3,045 км. на суму 877 тис. грн., модернізацію 7 газорегуляторних пунктів з повною заміною застарілого обладнання на суму 1,4 млн. грн., реконструкцію 10 шафових газорегуляторних пунктів з повною заміною застарілого обладнання на суму 834,8 тис. грн. і реконструкцію 15 установок катодного захисту газопроводів на суму 2,2 млн. грн. Також в інвестпрограмі "Криворіжгазу" передбачено фінансування обмінного фонду і заміни лічильників - в загальному 8289 тис. приладів обліку. Адже щороку не проходять чергову перевірку близько 5 тис. приладів обліку. Тариф на розподіл ПАТ "Криворіжгаз" не переглядався НКРЕКП вже три роки і так і залишився на рівні 2016 року, що унеможливлює збільшення фінансування. Він не був переглянутий навіть після зростання ціни газу з 1 листопада 2018 року. Компанія продовжує отримувати 35 копійки з одного розподіленого кубометра газу. Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ "Криворіжгаз" є розподіл природного газу. На сьогоднішній день рівень газифікації міста становить 98%. Природний газ отримують майже 300 000 сімей і 900 підприємств, установ і організацій. Найбільшими споживачами є підприємства гірничо-металургійного комплексу: АрселорМіттал Кривий Ріг, підприємства групи Метінвест, Євраз СУХА БАЛКА. ПАТ "Криворіжгаз" входить до реєстру великих платників податків у Дніпропетровській області та щорічно платить до бюджетів різних рівнів понад 65 млн. гривень.
Реклама: