Як почати кар'єру банківського службовця

Середа, 23 січня 2019 —
Багато студентів і фахівці, які отримують/отримали економічну освіту, прагнуть влаштуватися працювати в банк. У цього дійсно є ряд переваг: офіційне оформлення, гідна заробітна плата, робота в сучасному офісі, оплачувані відпустки та лікарняні.
Якщо для вас вони переважують недоліки (матеріальну відповідальність, дрес-код, необхідність чітко дотримуватися інструкції і виконувати досить великий обсяг роботи), то наші поради щодо початку кар'єри банківського працівника можуть бути вам корисні.

Питання про освіту

Влаштуватися в банк на хорошу посаду без відповідної вищої освіти неможливо (у всякому разі, якщо це хоч скільки-небудь авторитетний банк з дійсно вигідними умовами праці). При цьому замислюватися про місце майбутнього працевлаштування бажано ще під час навчання.
Якщо вам вдасться потрапити на практику в то банківська установа, в якому ви хотіли б працювати, то це дасть хороший старт вашій майбутній кар'єрі

Чи варто "починати з низів"?

Якщо у вас зовсім немає досвіду роботи в банку, від відповідь на це питання буде однозначно позитивним. Подивіться вакансії на хедхантерів або іншому сайті-зібранні: багато фінансових установ шукають менеджерів, кур'єрів, фахівців з оформлення кредитів, і так далі. Така работа в Дніпрі, можливо, не є межею ваших мрій, але за відсутності досвіду претендувати на більш високі посади вам буде вкрай складно. А влаштуватися на таке місце з подальшим кар'єрним ростом - на порядок більше реально.

Визначтеся зі специфікою роботи

Мабуть, головний вибір, який варто зробити в цьому сенсі - це вибір між великими банківськими установами, багатолюдними філіями в центрі міста, і невеликими структурами, скромними відділеннями в невеликих населених пунктах або спальних районах. Свої переваги і недоліки є у обох варіантів. При роботі в великому філії вам доведеться постійно стикатися з великим напливом клієнтів. А при працевлаштуванні в невеликий банк клієнтів буде менше, але зате спектр ваших обов'язків - ширше.

Відповідально ставтеся до складання резюме та співбесіди

Це правило справедливо для пошуків будь-якої роботи, але у випадку з банківськими вакансіями тут особливо важливо дотримати формальні правила, дрес-код, врахувати специфіку спілкування і т.п. Все це - не пафосний офіціоз, а перевірка того, наскільки ви готові працювати з клієнтами в якості представника банку. Тому не допускайте фамільярності в резюме і не забудьте про діловому костюмі на співбесіду.
Реклама: