За 2018 рік ПАТ "Хмельницькгаз" встановив біля 4 тис. індивідуальних лічильників

Вівторок, 15 січня 2019 —
Протягом цього року ПАТ "Хмельницькгаз" встановить 1044 індивідуальних лічильників. Після цього в області буде забезпечено 100% облік природного газу у побутових споживачів. У минулому році в домогосподарствах області встановлено 4 тис індивідуальних лічильників на суму 6,5 млн грн.
На сьогодні обліком блакитного палива на Хмельниччині охоплено 98,6% клієнтів ПАТ "Хмельницькгаз". Без лічильників газ споживають 1044 споживачів у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Старокостянтинові.
"Цьогоріч  "Хмельницькгаз" завершує роботи по встановленню індивідуальних приладів обліку споживачам, які використовують газ лише для приготування їжі. Всі інші категорії уже отримали лічильники за кошти з тарифу на розподіл газу", - говорить технічний директор газорозподільної компанії Олександр Лоб. Разом з тим в області нараховується 750 споживачів, які відмовились від встановлення лічильників. Тільки в минулому році таке бажання висловили 300 клієнтів компанії. Зараз ці домогосподарства споживають газ за граничними нормами споживання. Нагадаємо, що строк установки індивідуальних лічильників для споживачів, що використовують газ тільки для приготування їжі продовжено до 1 січня 2021 року. Ці зміни були внесені до закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" в грудні минулого року. Довідка: ПАТ "Хмельницькгаз" здійснює розподіл природного газу на території Хмельницької області (крім м. Шепетівки та Шепетівського району) усім категоріям споживачів. Щорічні обсяги транспортування складають понад 700 млн.м.куб. природного газу. ПАТ "Хмельницькгаз" забезпечує природним газом більш як 400 тис. домоволодінь Хмельниччини. Загальний рівень газифікації області становить майже 80%, протяжність газових мереж – більше 17 тис.км. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області, що надає гарантовані робочі місця 2 тисячам працівників, стабільно входить до п’ятірки найбільших та сумлінних платників податків Хмельниччини. До бюджетів усіх рівнів ПАТ "Хмельницькгаз" у 2018 році сплатив понад 95 млн.грн.
Реклама: