"Дніпропетровськгаз збут" повідомив 170 тис боржників про припинення поставок газу

П'ятниця, 11 січня 2019 —
Протягом 2018 року клієнти ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" майже в 1,5 рази збільшили неплатежі за газ. Загальна заборгованість жителів регіону сягнула 2,8 млрд. грн. Найбільші суми за спожитий природний газ боргують заможні власники приватних домоволодінь.
З початку року ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" розіслав 170 443 письмових повідомлень клієнтам-боржникам про припинення поставок газу. В порівнянні з 2017 роком ця цифра зросла на 11%.
Найбільше попереджень отримали у Дніпрі та Кривому Розі. У разі непогашення боргу після отримання повідомлення ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут"  припиняє поставки, ініціює відключення і стягує борг в судовому порядку. На Дніпропетровщині борги понад 5 тис. грн мають 9 400 побутових споживачів, а більше 10 тис. грн – 800 клієнтів. Рекордний борг за газ - 60 тис. грн. "Чинне законодавство передбачає, що якщо споживач систематично не сплачує і накопичує борги, компанія-постачальник природного газу повинна припинити поставки газу та ініціювати відключення газопостачання. Першочергово ми направляємо письмове повідомлення про припинення газопостачання. Якщо ж після цього борг не погашений, ініціюємо відключення і стягнення боргу в судовому порядку", - зазначила директор ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" Тетяна Соболь. При відключення за борги повторне приєднання до системи газопостачання можливе лише після повного погашення заборгованості та компенсації збитків, пов'язаних з припиненням та поновленням газопостачання. Так само звертаємо увагу споживачів на те, що постановою Кабінету Міністрів України ухвалено зміни до системи субсидування, згідно з якими споживачам припиняють нарахування державної допомоги в разі неплатежів протягом двох місяців. Заборгованість перед газопостачальною компанією також має державний бюджет по компенсації пільг та субсидій за використані споживачами обсяги природного газу та становить 353 млн. грн. Довідка: ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" з 1 липня 2015 року виступає гарантованим постачальником газу для споживачів природного газу м. Дніпропетровськ та Дніпропетровської області, с. Темирівка Гуляйпольського району Запорізької області та с. Придніпрянське Кобиляцького району Полтавської області (згідно з рішення НКРЕКП №653 від 16 травня 2017 р.). Компанія постачає природний газ майже 1,3 млн. побутовим споживачам, 700 бюджетним установам та 152 релігійним організаціям. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ТОВ "Метрополія", ПАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод", ТОВ "Катеринославхліб", ТОВ "Снек Експорт" та ПАТ КБ "Приватбанк".
Реклама: