Поради підприємцям: який електроінструмент краще обрати для будівельної бригади?

Четвер, 3 вересня 2015 —
Будівництво навіть найменшого об’єкту потребує не тільки правильного підходу, але й витрат.

Що вже й казати про професіональні будівельні компанії, діяльність яких вимагає постійного фінансування на закупку обладнання, матеріалів, оплату праці будівельників, харчування, спецодяг і т. ін. Залишатися на плаву, особливо в час кризи, допоможе не тільки точність розрахунків, але й уміння правильно економити.

 

Види діяльності будівельників та який інструмент необхідний для продуктивної роботи

Будівельники виконують широкий перелік будівельно-монтажних робіт. В нього входять процеси:

  • загально-будівельні (планування ділянки, копання траншей, котлованів, трамбування ґрунту, будування фундаменту, зведення стін, монтаж арматурних каркасів, заливка опалубки, встановлення вікон, дверей, монтаж покрівлі і т.д.);
  • оздоблювальні (штукатурка стін, стелі, фарбування, наклеювання шпалер і т. ін..);
  • спеціальні (проведення систем водо- і газопостачання, водовідведення, вентиляції, обігріву.

Проте для виконання будь-якого із процесів тільки людського ресурсу буде недостатньо. Необхідний спеціальний інструмент та техніка. Вони не тільки полегшують роботу майстра, але й гарантують високу якість по завершенню

  • Генератори – невід’ємний атрибут будь-якого будівництва тому, що виробляють електроенергію, необхідну для освітлення території об’єкту та енергопостачання електроінструменту. Без електростанції виконання робіт буде неможливим аж до прокладання електричної мережі та підключення до неї споруди. 
  • Бетономішалки допомагають готувати бетонні суміші у великій кількості.
  • Акумуляторна дискова пилка чи мережева найкраще підходить для нарізки дощок. Найбільшою популярністю користується настільна модель. Вона компактна, гарантує точний різ і продуктивність, як будь-яка циркулярна пила Makita. Нею можна користуватися навіть у гаражі або на дачі.
  • Зварювальні апарати використовуються для надійного з’єднання металевих кутів, сталевої арматури та інших частин металоконструкцій. Без них ніяк не обійтись, але є необхідність у витратних матеріалах – електродах, зварювальній проволоці і аргоні. Найдорожче із цього переліку коштує аргоновий газ, але в більшості випадків без нього не обійтись. Тут навряд чи вийде суттєво зекономити.
  • Відбійний молоток незамінний у процесі руйнування каменю, цегли чи бетону. Він розрахований для демонтажу стін, зняття штукатурки чи плитки.
  • Перфоратор може використовуватись як відбійний молоток, проте набори різних насадок дозволяють виконувати різні операції.
  • Дрель та шурупокрут призначені для просвердлювання отворів та збирання різноманітних конструкцій. Найчастіше вони мають швидкозатискний патрон і для зміни оснащення не треба жодних ключів. Вибір моделей дуже різноманітний, особливо зручні кутові. Вони дозволяють комфортно працювати у важкодоступних місцях.

Звичайно, це не повний перелік електричного інструменту, використовуваного на будівельному майданчику. Проте навіть цього достатньо, щоб зрозуміти, наскільки потужним має бути фінансування, щоб робота просувалась швидко, якісно і безпечно.

Вміння раціонально розпоряджатися грішми – вірний шлях успішного підприємця!

Реклама: