Профспілки закликають не голосувати за нову редакцію Пенсійної реформи

Четвер, 16 червня 2011 —
У новій версії Пенсійної реформи, запропонованої Урядом, не враховані основні зауваження, висловлені профспілками, а саме – не створені три базові механізми пенсійної реформи: по-перше, не запропоновані нові механізми наповнення Пенсійного фонду, по-друге, не створені механізми збереження пенсійних грошей та, по-третє, не озвучені способи знищення корупції у системі пенсійного забезпечення

Про це йдеться у спеціальній заяві Національного форуму профспілок України, підписаній його головою Мирославом Якібчуком.
«Під час альтернативного громадського обговорення Пенсійної реформи профспілки, експерти та працівники трудових колективів визначили, що основними задачами Пенсійної реформи мають стати, насамперед, дієві механізми збільшення наповнення до Пенсійного фонду, а не обмеження пенсійних витрат. Це може бути виконано за рахунок розробки Програми створення нових робочих місць та законодавчих стимулів для легалізації зарплат», - йдеться у заяві. Крім того, як зазначають профспілки, Пенсійна реформа не передбачає інституційних гарантій збереження пенсійних грошей, і тому через інфляцію та непрозоре управління пенсійними фондами українці можуть взагалі втратити частину пенсійних грошей. Нарешті, як йдеться у заяві, нова редакція Пенсійної реформи не демонструє механізмів знищення корупції у системі пенсійного забезпечення. «Проект закону України «Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», як і в попередній редакції, так і в нинішній, пропонує українському суспільству псевдореформу. Головний недолік пропонованого закону - він орієнтує на боротьбу з наслідками, а не з причинами негативних явищ у сфері пенсійного забезпечення. Замість запровадження комплексу стратегічних заходів з ліквідації основних економічних, соціальних, демографічних причин дефіциту Пенсійного фонду, проект закону спрямовано на вирішення лише одного тактичного завдання – скорочення дефіциту бюджету Пенсійного фонду», - зазначають у НФПУ. Відтак, НФПУ закликає народних депутатів не підтримувати законопроект Пенсійної реформи, а Уряд прислухатися до пропозицій альтернативного громадської обговорення проекту Пенсійної реформи. Як повідомлялося раніше, Національний форум профспілок України ініціював альтернативне обговорення проекту Пенсійної реформи, яке відбулось у 18-ти регіонах України. За результатами обговорення профспілки, зокрема, запропонували розробити та почати реалізацію національної програми збільшення кількості робочих місць як органічну складову пенсійної реформи, ухвалити національної програми збільшення тривалості життя в Україні, навести у країні порядок із виплатою зарплати.
Реклама: