Севастополь вимагає в Києва двісті мільйонів за ЧФРФ

Субота, 3 квітня 2010, 18:35

Севастополь має право розраховувати на компенсацію від Києва за перебування російського Чорноморського флоту на севастопольській землі.

Про це заявив голова Севастопольської міськради Валерій Саратов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

Політик сподівається на 202 млн. грн. із 97,75 млн. доларів, які погашаються щорічно Росією Україні, згідно з угодою про статус і умови перебування російського флоту в Україні.

За його твердженням, Севастополь отримує трохи більше ста мільйонів гривень, що не відповідає новим нормативним документам про вартість оренди землі, приємний урядом Юлії Тимошенко.

Реклама:

"Уряд Тимошенко збільшив ставку оренди землі і мінімальна зараз становить 3%. Якщо ця земля знаходиться в оренді у флоту, то ми за новою ставкою перерахували й отримали 202,616 мільйона гривень", - сказав Саратов.

Раніше, за словами голови міськради, керівництво міста домагалося компенсації в розмірі 50% від 97,75 млн, які погашаються Росією.

"50% - це 400 мільйонів гривень. Питання має обговорюватися спільно містом і Міністерством фінансів, але немає певності, що держава піде на 400 мільйонів гривень, хоча боротися треба", - вважає кримчак.

Сьогодні ж, якби нам вдалося вийти на цифру 202 млн. гривень, це був би великий успіх у справі поповнення бюджету", - підсумував голова міськради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!