Клюєв пояснив домовленості з підприємствами ГМК

Субота, 3 квітня 2010, 16:41 -

Головна ціль домовленостей  уряду з підприємствами гірничо-металургійного комплексу - підтримати внутрішній ринок, а відтак - допомогти всій економіці вийти з кризи.

Про це заявив перший віце-прем‘єр-міністр Андрій Клюєв, повідомляє його прес-служба.

За його словами, влада та підприємства однієї з ключових галузей домовилися піти назустріч один одному, адже цінова стабільність "дасть поштовх до розвитку машинобудування та будівельної галузі. А ті у свою чергу будуть стимулювати й інші сектори економіки, сказав Андрій Клюєв. 

Він також додав, що з початку 2010 року на світових ринках для підприємств ГМК складаються сприятливі умови, адже ціни на їхню продукцію ростуть.

Реклама:

Таким чином металургійні виробники зможуть компенсувати збереження цін на ті 20% своєї продукції, які вони в середньому постачають на внутрішній ринок.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів та керівники підприємств гірничо-металургійного комплексу домовились про збереження у другому кварталі 2010 року цін на металопродукцію та сировину для металургійного виробництва, що склалися на 1 квітня 2010 року.

За словами Клюєва, підвищення ефективності галузі важливе з огляду на перспективи розвитку світового металургійного ринку, адже впродовж наступних кількох років буде спостерігатися значний профіцит виробничих потужностей.

У свою чергу попит хоча й буде рости, але достатньо повільно, сказав перший віце-прем‘єр.

Перед тим уряд подовжив на другий квартал 2010 року дію пільг для тарифів на електроенергію та залізничні перевезення для підприємств ГМК та хімічної промисловості, які встановлювалися постановою від 14 жовтня 2008 року.

"Утримання цін на внутрішньому ринку - це лише одна з умов для відновлення економічного зростання, та уряд планує цілу систему заходів", - заявив перший віце-прем‘єр-міністр.

Зокрема,  для пожвавлення будівництва заплановане вливання серйозних коштів в інфраструктурні проекти - спорудження доріг, мостів, аеропортів, морських портів, стадіонів та готелів, і під це в бюджеті передбачаються достатньо великі кошти, повідомив він.

"Частина цих проектів реалізовуватиметься в рамках підготовки до чемпіонату Євро-2012", - сказав чиновник.

По-друге, за словами Клюєва, уряд планує створити такий фінансовий продукт, який би дав змогу громадянам України купувати житло, а будівельним компаніям - пожвавити будівництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: