Moody's підтвердило рейтинг ахметівського холдингу

Середа, 31 березня 2010, 09:55

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило довгостроковий корпоративний рейтинг холдингової компанії найбільшої в Україні приватної вертикально-інтегрованої енергокомпанії ДТЕК - DTEK Holdings Ltd - на рівні "B2" з "негативним" прогнозом.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Moody's.

Підтвердження рейтингу відображає продемонстрований ДТЕК успіх у пролонгації короткострокових кредитів, терміни погашення яких припадали на минулий квартал, очікувані гарні фінансові результати 2009 року і стабілізацію політичної ситуації після президентських виборів в Україні, наголошується в документі.

Пояснюючи негативний прогноз, Moody's звертає увагу на слабку банківську систему України та потреби ДТЕК в рефінансуванні короткострокових позик, значну частку валютних зобов'язань компанії.

Реклама:

У зв'язку з цим агентство відзначає, що майбутній розвиток рейтингів буде залежати від здатності ДТЕК адаптувати свою бізнес-стратегію і капітальні інвестиції до грошового потоку, які буде генерувати компанія, а також від здатності її організувати валютні надходження від експорту вугілля та електроенергії.

"ДТЕК" створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова.

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Єдиним власником товариства є кіпрська DTEK Holdings Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!