Цушко хоче повернути довіру інвесторів до України

Неділя, 28 березня 2010, 14:40 -

Міністр економіки Василь Цушко вважає першочерговими завданнями уряду усунення перешкод на шляху ефективного залучення інвестицій в українську економіку, підвищення рівня інвестиційної привабливості та формування ділового інвестиційного рівня України.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом Американо-української ділової ради Морганом Вільямсом, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

"Ми активно працюємо над гарантіями довгострокового інвестиційного співробітництва, над створенням прозорих правил діалогу спілкування між різними гілками влади та інвесторами, які приходять в Україну", - відзначив міністр.

У свою чергу, Вільямс підкреслив, що основне завдання Американо-української ділової ради - підтримувати економічний розвиток України і сприяти надходженню до неї іноземних інвестицій.

Реклама:

"Україна є інвестиційно-привабливою для багатьох країн, і ми активно поширюємо інформацію про те, що ця держава, в якій можна й потрібно робити бізнес", - підкреслив він.

В ході діалогу Цушко і Вільямс досягли згоди в тому, що однією з головних перешкод, які блокують розвиток інвестиційної діяльності в Україні, є відсутність гарантій на право власності.

Без цього неможлива також житлово-комунальна реформа, перемога над корупцією, прозора система оподаткування нерухомого майна та адаптація українського законодавства до європейських стандартів.

"Україна високо цінує прагнення і дії ділової ради з розвитку двосторонніх торговельно-інвестиційних відносин між Україною і США та підтримки інтересів американських компаній у нашій країні. Ми налаштовані на плідну співпрацю і готові до конструктивного діалогу, готові докладати багато зусиль для того, щоб Україна відчувала свою потребу у світі, і щоб світ відчував потребу в Україні"- резюмував міністр економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: