"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бродський хоче підвищити єдиний податок

Четвер, 25 березня 2010, 16:13

П'ятирічне звільнення від податків повинно стосуватися тільки сімейного бізнесу, а ті, хто працює на спрощеній системі, мають платити підвищений податок.

Про це заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Малий бізнес в моєму розумінні - це сімейний бізнес, це коли ти заходиш у кафе, там написано "У Петра", "У Василя", ти приходиш до нього в гості, його родина тримає кафешку, вони самі все там роблять, самі миють посуд, самі прибирають і самі заробляють на життя. П'ять років ми не повинні їх чіпати ", - сказав Бродський.

Що стосується податку з інших підприємців, що працюють на спрощеній системі, на думку Бродського, це питання потрібно передати в компетенцію місцевих органів влади.

Реклама:

"Ми зробимо якусь шкалу, це буде моя пропозиція, від 200 гривень і скажемо: місцеві органи влади, будь ласка, самі приймайте рішення", - пропонує новопризначений голова.

Якщо над підприємцями знущаються місцеві чиновники, підвищити буде складно, бо буде бунт у місті, а якщо все добре, всі задоволені, вони зустрінуться, переговорять і потроху почнуть піднімати цей податок самі, вважає він.

"Але не зразу. Спочатку ми знімемо всі перевірки, скоротимо документообіг, змусимо всі регуляторні акти скасувати", - обіцяє Бродський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: