Уряд повернув поліграфкомбінату "Україна" колишній статус

Четвер, 18 березня 2010, 12:01

Кабінет міністрів припиняє процедуру ліквідації державного підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів" і відновлює його діяльність.

Відповідну постанову №268, прийняту на засіданні уряду 17 березня, оприлюднено на урядовому веб-порталі.

Документом визначено, що держпідприємство належить до сфери управління Міністерства юстиції.

Цією ж постановою Кабмін ліквідує казенне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів".

Реклама:

У зв'язку з цим Кабмін Азарова визнав таким, що втратило чинність, розпорядження Кабміну №249 від 17 лютого 2010 року за підписом Юлії Тимошенко, яке і передбачало створення на базі держпідприємства "Поліграфкомбінат "Україна" казенного підприємства, а також передавало його в сферу діяльності Кабміну.

Крім того, втрачає чинність постанова Кабміну Тимошенко №218 від 2 березня 2010 року, в якій були прописані організаційні моменти такого перетворення - зокрема, створення комісії з ліквідації держпідприємства ПК "Україна".

Як повідомлялося, між першим і другим туром виборів президента навколо поліграфкомбінату "Україна" розгорівся пов'язаний зі зміною гендиректора кадровий скандал, який переріс у захоплення підприємства.

Як повідомляли пізніше депутати від Партії регіонів, в силовому захопленні брали участь 100-150 осіб. При цьому регіонали стверджували, що мета захоплення - надрукувати додатково 1,5 млн. бюлетенів.

Після виборів Тимошенко ініціювала зміну статусу підприємства з державного на казенний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!