Янукович дав Черновецькому декаду

Середа, 17 березня 2010, 15:26 -

Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністрові Миколі Азарову й меру Києва Леоніду Черновецькому підготувати до 28 березня 2010 року узгоджені пропозиції щодо вирішення проблем соціально-економічного розвитку Києва.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента.

Повідомляється, що доручення дане "з огляду на незадовільний стан, що склався із життєзабезпечення міста Києва, низький рівень надання громадянам соціальних послуг, а також інших питань, що потребують невідкладного реагування".

Янукович вимагає визначення та подолання усіх конфліктних, больових та суспільно-резонансних проблем міста, жителів столиці.

Реклама:

Розпорядження стосується укріплення міської та районних ланок влади підготовленими професійними фахівцями, деполітизації органів місцевої виконавчої влади столиці;

Йдеться в ньому і про скорочення чисельності апарату чиновників міської та районних держадміністрацій, оптимізацію витрат бюджету на їх утримання з урахуванням сучасних вимог.

Серед іншого, доручення звертає увагу на дисципліну міжбюджетних розрахунків, повноту та своєчасність надходжень податків і зборів, законність та ефективність використання земельних ресурсів та об'єктів комунальної власності міста.

Окремим пунктом згадується обґрунтованість рішень щодо тарифної політики у житлово-комунальній, транспортній та інших галузях економіки і соціальній сфері міста і стан техногенної безпеки столиці.

"Визначити пріоритетні напрямки реалізації важливих інфраструктурних проектів столиці, добудови об'єктів незавершеного будівництва, розвитку дорожньо-транспортної галузі, медичного та соціального обслуговування населення", - йдеться в тексті.

У тижневий термін вимагається підготувати узгоджені пропозиції щодо комплексних заходів, спрямованих на розв'язання проблем соціально-економічного розвитку міста, підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади Києва та посилення відповідальності посадових осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: