ФДМ вважає законним придбання "ГенАвіа-Інвестом" акцій "АероСвіту"

Середа, 17 березня 2010, 11:36

Фонд державного майна (ФДМ) вважає, що угода з придбання акцій авіакомпанії "АероСвіт" ТОВ "ГенАвіа-Інвест" у компанії "Аеротур" пройшла легітимно.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови ФДМ Дмитро Парфененко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання щодо закінчення терміну давності у цій справі, він зазначив: "Три роки вже давно пройшли, але це формальна сторона, а якщо неформально, то вони (акціонери) більше трьох років нормально працювали, проводили загальні збори, засідання наглядової ради і раптом прозріли".

У той же час Парфененко не зміг спрогнозувати результат судового розгляду між голландською Gilward Investments, яка оскаржує законність продажу акцій авіакомпанії, і "ГенАвіа-Інвестом".

Реклама:

"Я думаю, що мудрість візьме гору, і акціонери все-таки домовляться", - сказав він.

Як повідомлялося, 22 лютого 2010 року Gilward Investments оскаржила покупку акцій авіакомпанії "АероСвіт" ТОВ "ГенАвіа-Інвест" у агентства "Аеротур" в 2004 році в Господарському суді Київської області.

Нідерландська компанія посилається на те, що вона мала право першочергового викупу, оскільки на той момент вже була акціонером, тоді як "ГенАвіа-Інвест" не володіла акціями авіакомпанії.

Третьою стороною в даній справі виступає ФДМ.

ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" створено в 1994 році. За даними співголови наглядової ради компанії Григорія Гуртового, у його власності знаходиться близько 25% акцій "АероСвіту".

Ще 24,76% контролюють структури, афілійовані з основним акціонером Приватбанку  Ігорем Коломойським.

ФДМ володіє пакетом з 22,3941% акцій, ще 24,999% належить ТОВ "ГенАвіа-Інвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: