Коломойський користувався халатністю уряду

Вівторок, 9 березня 2010, 17:45

Держкомітет з питань техрегулювання та споживчої політики анулював дію технічних умов (ТУ) на виробництво компонентів автобензинів, які обкладаються зниженою ставкою акцизного збору.

Про це йдеться в листі Держспоживстандарту до Кабміну від 2 березня 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У ньому повідомляється про анулювання зареєстрованих держпідприємством "Львівстандартметрологія" ТУ, згідно з якими допускалося виробництво цих компонентів автобензинів.

Як відомо, занижена ставка акцизу становила 20 євро на тонну, тоді як акциз на товарний бензин становить 110 євро на тонну.

Реклама:

Повідомляється, що техумови скасовані на виконання раніше опублікованих розпоряджень Кабміну. 

Як повідомлялося раніше, ПАТ "Укртатнафта" у вересні 2009 року розпочало поставки на ринок компонентів бензинів КБ-92 і КБ-95.

Учасники ринку та експери висловилися проти виробництва, звертаючи увагу на те, що компоненти бензинів, маючи кілька погіршених властивостей у порівнянні з товарними бензинами, обкладаються зниженою ставкою акцизного збору.

Уряд розпорядженням від 23 грудня 2009 доручив Держспоживстандарту призупинити дію ТУ на компоненти бензинів але документ опублікований тільки 10 лютого 2010 року.

Згодом, повідомляється, стало відомо, що в розпорядженні вказано неправильний номер ТУ, тому "Укртатнафта" продовжувала відвантажувати споживачам компоненти автобензинів.

Вже 24 лютого помилку виправили, і в розпорядження були внесені зміни з правильним номером ТУ, а також із дорученням Держспоживстандарту анулювати ці техумови.

Як повідомлялося, недонадходження акцизного збору до бюджету 2009 року через початок випуску на підконтрольному Ігорю Коломойському Кременчуцькому НПЗ компонентів бензинів оцінюється у 110 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: