"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова ДКЦПФР звільнився через Януковича і Тимошенко

П'ятниця, 5 березня 2010, 10:10

Голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Сергій Петрашко подав у відставку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу відомства.

Згідно із повідомленням, своє рішення Петрашко пов'язує зі зміною влади в Україні та припиненням повноважень уряду, який призначив його на цю посаду.

Разом із головою Комісії склали повноваження керівники кількох ключових департаментів: з питань контрольно-правової роботи - Анна Глушко, юридичного - Карина Мікітян, корпоративних відносин - Тетяна Капцова, а також начальник територіального управління ДКЦПФР у Києві і Київській області Сергій Коровченко.

Реклама:

Як відомо, уряд Юлії Тимошенко призначив заслуженого юриста Сергія Петрашко главою ДКЦПФР 3 червня 2009 року після того, як її попередній голова Анатолій Балюк подав заяву про відставку.

До цього в лютому 2008 року уряд затвердив Петрашка заступником голови ФДМ, однак це рішення було припинено президентом і пізніше скасовано.

З ініціативи Петрашко членом комісії був призначений перший її голова Олег Мозговий.

Крім того, при ньому членами ДКЦПФР глава її апарату Юрій Назаренко та директор департаменту корпоративних відносин Олексій Петрашко.

До складу комісії входять також Сергій Бірюк (з 1997 року), Володимир Петренко (з 2004 року) і переобраний на новий семирічний термін Микола Бурмака.

Раніше закон про державне регулювання ринку цінних паперів передбачав, що голова і всі шість членів ДКЦПФР призначалися президентом за погодженням з Верховною радою на семирічний термін.

Однак з квітня 2008 року, відповідно до нової редакції Конституції, Конституційний суд скасував норми цього закону щодо порядку призначення керівника та членів Держкомісії, і повноваження за призначенням керівництва ДКЦПФР перейшли до уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!