Кужель встала на сторону Фірташа щодо "Вінницягазу"?

Понеділок, 1 березня 2010, 12:54 -

ДП "Нафтогазмережі" занепокоєне діями Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, які дестабілізують ситуацію в газовій галузі Вінницької області та ставлять під загрозу безперебійність газопостачання Вінниччини під час опалювального сезону.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазмереж".

У прес-службі нагадують, що 13 лютого 2010 року Держкомпідприємництва "всупереч чинному законодавству ухвалив розпорядження, яким зобов'язав Національну комісію регулювання електроенергетики (НКРЕ) скасувати анулювання ліцензій ВАТ "Вінницягаз" на транспортування природного газу розподільними трубопроводами та на реалізацію природного газу за регульованим тарифом".

"Нагадаємо, що причиною анулювання НКРЕ ліцензій ВАТ "Вінницягаз" стало систематичне невиконання ВАТ "Вінницягаз" умов ліцензійної діяльності яке призвело до розірвання договору між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Вінницягаз" на користування державними газовими мережами", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі інформують, що ДП "Нафтогазмережі" звернулося до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання нечинним відповідного розпорядження Держкомпідприємництва.

24 лютого 2010 року суд виніс ухвалу про забезпечення адміністративного позову яким зупинив дію розпорядження Держкомпідприємництва та призначив попереднє судове засідання на 12 березня 2010 року.

"Проте, 26 лютого 2010 року, керівництво Держкомпідприємництва, не зважаючи на ухвалу суду, повторно винесло аналогічне рішення", - наголошується у повідомленні.

"Такі дії Держкомпідприємництва суперечать чинному законодавству з питань ліцензування та ставить під загрозу безпеку та безперебійність газопостачання на Вінниччині", - наголошують у "Нафтогазмережах".

У компанії зазначають, що "навіть у разі видачі НКРЕ ліцензії ВАТ "Вінницягаз" на постачання газу за регульованим тарифом, НАК "Нафтогаз України" не підтверджує наявності у ВАТ "Вінницягаз" лімітів газу для забезпечення населення та бюджетних організацій області".

"Таким чином, єдиним постачальником природного газу для вказаних категорій споживачів Вінницької області залишається ДП "Нафтогазмережі", - наголошується у повідомленні.

Як відомо, ВАТ "Вінницягаз" контролюється Дмитром Фірташем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: