Дві кіпрські компанії купили майже половину "Галичини"

Четвер, 25 лютого 2010, 11:57

Невідомі кіпрські компанії "Апормін Лімітед" і "Енрідж Трейдінг Лімітед" придбали по 76 акцій, або по 24,516%, українського виробника молока ЗАТ "Галичина".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на повідомлення ЗАТ у системі розкриття ДКЦПФР.

За його даними реєстратора, пакет ТОВ "Люс-три" скоротився з 234 акцій, або з 75,48387%, до 155 акцій, або рівно до 50%.

Раніше акціонерами ЗАТ були також ВАТ "Буський молокозавод", ТОВ "Галмолторг" і ВАТ "Шумський маслозавод", яким належало відповідно 26, 25 і 25 акцій.

Реклама:

ЗАТ "Галичина" - українська молочна компанія, заснована в 1998 році. Потужність основної виробничої площадки - Радехівського молокозаводу - складає 350 тонн молока на добу.

Компанія займається виробництвом продукції з незбираного молока (молоко, сметана, кефір, йогурти), а також сухого молока і масла. Основними торговельними марками компанії є "Галичина" і "Молочар".

Як повідомлялося, на початку тижня комерційний директор компанії Іван Соломатін повідомив, що "Галичина" і холдинг "Західна молочна група", одні з найбільших операторів на молочному ринку України, мають намір об'єднатися в одну компанію для оптимізації виробництва і збуту.

Наразі відповідні документи знаходяться на розгляді Антимонопольного комітету України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: