Дзекон працює, "Укртелеком" розраховує на нові позики

Понеділок, 22 лютого 2010, 19:33

ВАТ "Укртелеком" розраховує 2010 року залучити кредитні кошти для подальшого розвитку високоприбуткових послуг широкосмугового доступу та мобільного зв'язку.

Про це повідомив голова правління компанії Георгій Дзекон, передає "Інтерфакс-Україна".

Дзекон відзначив, що в даний час тривають переговори про чергове погашення частини кредитів Deutsche Bank і Credit Suisse First Boston, яке має відбутися на початку березня 2010 року. 

"У нас зараз за показниками ліквідності "Укртелеком" недокредитований, ми могли б ще взяти кредити. Думаю, "Укртелеком" буде брати ще кредити на розвиток", - сказав він, коментуючи заяву голови Державної адміністрації зв'язку Миколи Гончара, що компанія близька до банкрутства.

Реклама:

На підставі таких звинувачень Гончар заявив про звільнення Дзекона і про призначення замість нього в.о. голови правління Олега Копійку згідно з рішенням наглядової ради.

Пізніше Дзекон повідомляв про фальсифікацію рішення наглядової ради і про намір подати в Генпрокуратуру заяву про фальсифікацію цього рішення.

Три члени наглядової ради "Укртелекому" Сергій Бухаленков, Микола Бурмака й Ігор Рубан відкликали свої підписи під протоколом про звільнення Дзекона.

Кілька годин по тому перший віце-прем'єр Олександр Турчинов відсторонив Гончара від виконання службових обов'язків на час розслідування звільнення Дзекона.

Турчинов доручив начальникові Головного управління державної служби Тимофію Мотренку й виконуючому обов'язки міністра транспорту й зв'язку Василю Шевченку провести службове розслідування у цій справі.

Міністерство транспорту й зв'язку заперечує свою причетність до кадрових перестановок в "Укртелекомі" і має намір розібратися в цій ситуації.

Як відомо, чистий збиток ВАТ "Укртелеком" за підсумками 2009 року склав 456,43 млн. грн, що в 3,3 рази менше, ніж у 2008 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: