Суд підтвердив законність придбання "Корсаном" 18,3% "Укртатнафти"

Понеділок, 22 лютого 2010, 12:39

Вищий господарський суд (ВГСУ) в кінці січня підтвердив операцію з придбання ТОВ "Корсан", яке пов'язують з групою "Приват", 18,296% акцій ЗАТ "Укртатнафта".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на постанову суду.

Згідно з повідомленням, НАК "Нафтогаз України" відмовлено в задоволенні касації, якою вона заперечувала рішення попередніх судів про визнання законності угоди з придбання акцій ЗАТ.

ВГСУ, зокрема, залишив у силі постанову Київського міжобласного апеляційного суду від 17 листопада 2009 року, яка підтверджує законність рішення Господарського суду Полтавської області.

Реклама:

"Нафтогаз України" у своїх вимогах до судів просив визнати недійсними рішення правління "Укртатнафти" про затвердження порядку реалізації акцій ЗАТ, створення аукціонної комісії та про затвердження звіту ТОВ "Консалтингова група "СВАН Консалтинг" про оцінку проданих 18,296% акцій.

Як повідомлялося, наприкінці червня 2009 року "Корсан" придбав на відкритому конкурсі, де він був єдиним учасником, 18,296% акцій ЗАТ "Укртатнафти" за 2,1 млрд. гривень.

Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до ВАТ "Татнєфть", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану. У результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ практично обнулена.

У цілому нині "Корсан" володіє 19,449% "Укртатнафти". Ще 28,7788% "Укртатнафти" знаходиться на казначейському рахунку емітента і чекає продажу, першочергове право на яку мають діючі акціонери. НАК "Нафтогаз України" належить 43,054% акцій "Укртатнафти".

ЗАТ "Укртатнафта" створено відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: