"Укртелекому" поміняють голову?

Понеділок, 22 лютого 2010, 09:35

Наглядова рада "Укртелекому" звільнила голову правління компанії Георгія Дзекона.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерело в наглядовій раді.

За це рішення на позачерговому засіданні 10 лютого проголосували 5 з 8 його членів: у документі стоять підписи голови наглядової ради Миколи Гончара, членів Сергія Бухаленкова, Миколи Бурмаки, Євгена Григоренка та Ігоря Рубана. Зв'язатися з ними у неділю не вдалося.

Про рішення наглядової ради знає член комітету Верховної ради з питань транспорту і зв'язку Юрій Мороко (Партія регіонів), а також джерело, близьке до Гончара.

Реклама:

"На 22 лютого запланована прес-конференція, де про рішення оголосить заступник міністра Микола Гончар", - стверджує Мороко.

Проте офіційні особи в "Укртелекомі" відсторонення Георгія Дзекона спростовують.

"Я спілкувався з ним у п'ятницю, і ні про що подібне Дзекон не згадував. Ми продовжуємо працювати в звичайному режимі", - запевнив директор філії об'єднаних продаж "Укртелекому" Ігор Сиротенко.

Член наглядової ради "Укртелекому" Сергій Васьковський, який очолює апарат наглядової ради, стверджує, що 10 лютого засідання не проводилося.

"Я підписую всі оригінали протоколів, вони зберігаються у мене. Засідання наглядової ради проводилися і до і після 10 лютого, причому вихідні номери цих засідань йдуть підряд, безперервно", - аргументує він.

На його думку, протокол від 10 лютого сфабрикований і має стати предметом розгляду з боку правоохоронних органів.

Зокрема, в копії протоколу відсутній вихідний номер. Крім того, легітимним рішення було б лише за наявності кворуму - шести (замість п'яти) голосів.

У протоколі у жодній з граф немає підписів Васьковського, Володимира Лісогора та Людмили Топехіної.

Георгій Дзекон вважається одним з найвпливовіших менеджерів у галузі зв'язку.

Він очолив "Укртелеком" у лютому 2004 року, а до цього з липня 2003 року був заступником голови правління.

Донині його позиції на чолі "Укртелекому" вважалися непорушними - свого часу змістити менеджера не вдалося навіть міністру транспорту і зв'язку Йосипу Вінському.

Тоді "Укртелеком" знаходився під управлінням Фонду держмайна, і у Мінтрансу не було повноважень. Зате вони є зараз - 17 липня 2009 року Фонд держмайна передав Мінтрансу держпакет акцій "Укртелекому".

Але незадовго до цього новим головою Держадміністрації зв'язку і заступником міністра транспорту та зв'язку став Микола Гончар, який раніше очолював науково-технічний центр "Укртелекому". У вересні 2009 року він був також призначений головою наглядової ради "Укртелекому".

Опитані виданням експерти упевнені, що знайти рівноцінну заміну Дзекону буде складно.

Проте з кандидатурою на місце нового голови правління в "Укртелекомі" вже визначилися: у протоколі вказується, що місце Дзекона займе Олег Копійка - в. о. генерального директора Держконцерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

Велика частина його кар'єри припадає саме на "Укртелеком": у 2001 році він став заступником гендиректора з питань управління мережами зв'язку та нових технологій держкомпанії, у 2004 році - директором департаменту інформаційних та перспективних технологій, з 1 липня 2009 року - директором IT-департаменту " Укртелекому ". Зв'язатися з Копійкою у неділю не вдалося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!