"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" за спиною у Коломойського домовляється з росіянами

Неділя, 7 лютого 2010, 10:05

НАК "Нафтогаз України" і "Татнєфть" проводять спільні консультації щодо участі в зборах акціонерів ЗАТ "Укртатнафта".

Про це заявив перший заступник голови правління держхолдингу Ігор Діденко на прес-конференції, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"За результатами наших досить регулярних консультацій з представниками "Татнєфті" і до їх побажань в складі керівних органів такі доручення давалися", - сказав він.

Діденко також уточнив, що "Нафтогаз" направляв своїх представників для участі в зборах акціонерів "Укртатнафти" 5 лютого 2010 року, з наданням їм повноважень на прийняття рішень.

У той же час Діденко додав, що ще не знайомий із звітом про виконану роботу.

У свою чергу, в прес-центрі НАК уточнили, що збори, заплановані на 5 лютого 2010 року, не відбулися, оскільки на найближчий час призначено ще двоє зборів акціонерів.

Як повідомлялося, порядок денний зборів акціонерів містив питання про затвердження договорів купівлі-продажу цінних паперів, розподіл прибутку та затвердження термінів виплати дивідендів за 2006-2008 роки.

Акціонери також планували розглянути питання зміни органів управління та контролю "Укртатнафти", зокрема, голів і членів наглядової ради, ревізійної комісії і правління.

Як повідомлялося, ВАТ "Татнєфть" написала листа НАК "Нафтогаз України" з проханням не брати участь у зборах акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" 5 лютого.

Реклама:

ЗАТ "Укртатнафта" створена відповідно до указів президентів України і Татарстану 1994 року на базі Кременчуцького НПЗ. Раніше 18,296% акцій НПЗ належали структурам, близькими до ВАТ "Татнєфть", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану.

У результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ значно зменшилася, а на підприємстві з'явився новий великий акціонер, пов'язаний з групою "Приват" ТОВ "Корсан" (володіє 19,449% акцій).

Пакет акцій, який раніше належав міністерству майна Татарстану, в даний час знаходиться на казначейському рахунку "Укртатнафти" і чекає продажу.

Першочергове право на цінні папери мають діючі акціонери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!