Компанія Фірташа загрожує енергетичній безпеці країни – "Нафтогаз"

Субота, 6 лютого 2010, 18:59

Компанія Centragaz Holding AG, співвласником якої є Дмитро Фірташ, намагається незаконно відібрати у "Нафтогаза" 11 млрд. кубометрів газу.

Про це заявив перший заступник голови правління "Нафтогазу" Ігор Діденко на брифінгу в суботу, повідомляє прес-служба НАК.

"Компанія, співвласником якої є Фірташ, якому надзвичайно комфортно працювалося за часів міністра Бойка і прем'єра Януковича, хоче позбавити "Нафтогаз України" 11 млрд. кубометрів газу", - зазначив Діденко.

Так він прокоментував заяву Centragaz Holding AG про подачу до Стокгольмського міжнародного арбітражу відповідного позову проти уряду України.

Реклама:

За словами Діденка, керівництво "Нафтогазу" докладає всіх зусиль, щоб захистити інтереси українських і європейських споживачів газу.

"Намагання позбавити "Нафтогаз" 11 млрд. кубометрів газу з 18-ти, які є на сьогодні, а на кінець відкачки у зв'язку з опалювальним сезоном, ми матимемо 12-13 млрд. кубометрів газу - це надзвичайно серйозна загроза, як енергетичній безпеці нашої держави, так і для стабільного постачання енергоносіїв на весь Євразійський континент", - заявив Діденко.

Він повідомив, що "Нафтогаз України" працює із своїми юридичними радниками з цього приводу: "Ми беремо участь в усіх започаткованих урядом процедурах, пов'язаних з підготовкою до процесу з Centragaz".

Діденко також звернув увагу на те, що позов Centragaz Holding AG подано до держави Україна, а не до "Нафтогазу України".

"Нафтогаз" не має жодних стосунків з компанією Centragas Holding AG", - наголосив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: