"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко підписав податкові пільги для авіабудівників

Субота, 6 лютого 2010, 12:32

Президент Віктор Ющенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів щодо державної підтримки літакобудівної промисловості в Україні".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Цим законом передбачено надання пільг з оподаткування для літакобудівної галузі, а також спрощення митних процедур.

У новій редакції викладається стаття закону "Про державну підтримку літакобудівної промисловості в Україні", якою уточнюється перелік осіб, які будуть вважатися суб'єктами літакобудування.

Реклама:

Крім того, до 1 січня 2016 року будуть звільнені від сплати земельного податку суб'єкти літакобудування, земельні ділянки яких безпосередньо використовуються для виробництва кінцевої продукції, зокрема - літальних апаратів, їх корпусів, двигунів, включаючи склади для їх зберігання, ангари, злітно-посадочні смуги, а також місця, де розташовані пункти заправки (дозаправки) літальних апаратів і контролю над польотами.

Також передбачається, що до 1 січня 2016 року суб'єкти літакобудування звільняються від сплати ПДВ при ввезенні (пересиланні) на митну територію України під митним режимом імпорту (реімпорту) товарів, крім підакцизних, що використовуються для потреб авіаційної промисловості, якщо такі товари звільнені від сплати ввізного мита.

Крім того, з метою оподаткування амортизація буде поділятися на звичайну, бонусну і прискорену.

Як повідомлялося, закон "Про внесення змін до деяких законів щодо державної підтримки літакобудівної промисловості в Україні" Верховна рада ухвалила 20 січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: