Українська металургія 2010 року зросте на 10%

П'ятниця, 5 лютого 2010, 16:15

Обсяг виробництва української металургії 2010 року зросте на 8-12%, порівняно з показниками 2009 року.

Так стверджує заступник начальника департаменту з питань металургійного комплексу ДП "Держзовнішінформ" В'ячеслав Попов, повідомляє агентство "Укрінформ".

На світових ринках у 2010 році очікується зростання конкуренції, ключовим чинником в якій стане контроль над собівартістю металопродукції, додав він.

"Враховуючи низький базис порівняння, можна передбачити, що зростання внутрішнього споживання цього року становитиме приблизно 10-15%", - підкреслює експерт.

Реклама:

Попов також вважає, що за умови продовження постанови уряду  "Про першочергові заходи щодо стабілізації ситуації, яка склалася у гірничо-металургійному і хімічному комплексі", собівартість української сталі може зрости не більш як на 12-15%.

Термін дії даного документа завершується у березні 2010 року.

"Цілком можливе і більше зростання. Приблизно на стільки ж - 8-15% - може зрости собівартість продукції і у наших основних конкурентів", - додав експерт.

Попов передбачає, що світова металургія, незважаючи на кризові і посткризові процеси, "обростатиме" новими виробничими потужностями.

"Поточний рік характеризуватиметься все ще низьким рівнем споживання з боку базових металоспоживчих галузей, високою конкуренцією на ринку металопродукції, зростанням цін на сировинні матеріали", - зазначив металург.

Також, за його прогнозом, високим залишиться рівень споживання протекціоністських заходів. Спостерігатиметься пожвавлення процесів злиття і поглинань. Різких стрибків цін на ринку бути не повинно.

За даними Мінпромполітики, українські підприємства ГМК в січні 2010 року наростили виробництво чавуну, сталі і прокату, на 20-26% у порівнянні з таким періодом 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: