Fitch прогнозує українській економіці зростання

Вівторок, 2 лютого 2010, 11:34

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує зростання валового внутрішнього продукту України на 3% в 2010 році.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Fitch.

"Аналітична група Fitch з суверенних рейтингів прогнозує, що в 2010 у регіоні Європа, Близький Схід та Африка більшість країн з економікою, що розвивається, досягне зростання ВВП, у тому числі на 4,5% в Росії, 3% в Україні та Казахстані і 4% в Туреччині", - ідеться у повідомленні.

В своєму огляді ринків, що розвиваються, агентство також відзначає, що такі галузі, як телекомунікації і обробна промисловість, істотно зменшили капіталовкладення в 2009 році, у той час як енергетика, комунальний сектор і транспорт збільшили рівні інвестицій, що відображає більш довгострокові потреби в інвестиціях в інфраструктуру на ринках, що розвиваються.

Реклама:

Як повідомлялося, у листопаді Fitch знизило довгостроковий рейтинг України з рівня "АА(ukr)" до рівня "АА-(ukr)" за національною шкалою, а також довгостроковий рейтинг дефолту емітента по зобов'язаннях в іноземній і національній валюті з "B" до "B-".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: