"Газпром" хоче зробити "Південний потік" "пріоритетним"

Субота, 30 січня 2010, 13:59

Євросоюз повинен визнати за "Південним потоком" статус "пріоритетного проекту".

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, пише газета "Взгляд".

Медведєв зазначив, що у вирішенні правових питань, пов'язаних з реалізацією проекту "Південний потік", і у визнанні за ним з боку Євросоюзу статусу "пріоритетного проекту" "Газпром" продовжить працювати з Брюсселем за наміченим планом.

"Ми хочемо, щоб "Південний потік" отримав такий самий статус, який має "Північний потік", тобто став "пріоритетним проектом". Ми плануємо зробити в Брюсселі відповідну презентацію і не бачимо проблем з отримання такого статусу, тому що цей газ, цей проект потрібен Європі", - відзначив він.

Реклама:

Торкнувшись підписання установчих документів спільної російсько-угорської проектної компанії, якій належить зайнятися розробкою техніко-економічного обгрунтування, фінансуванням, будівництвом і експлуатацією газопроводу на території Угорщини, заступник голови "Газпрому" висловив упевненість, що цей крок допоможе прискорити роботу на угорській ділянці "Південного потоку".

За його словами, відповідний персонал вже підготовлений, подібні спільні підприємства створені також з італійцями та іншими партнерами.

Медведєв повідомив, що поки найбільш відстаючою ланкою на всьому маршруті "Південного потоку" залишається Австрія - міжурядова угода між Москвою і Віднем за цим проектом досі відсутня. Щоправда, за його словами, інтенсивні переговори в цьому напрямі ведуться.

"Залишилися незначні, дрібні питання, які будуть врегульовані найближчим часом, і угода буде підписана. Одночасно, з компанією OMV також ведеться підготовча робота по створенню міжкорпоративної структури", - зазначив Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!