"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд не хоче, щоб Коломойський отримував дешеву нафту

Середа, 27 січня 2010, 17:09

Кабінет міністрів бореться за постанову, якою вносяться зміни в положення про порядок проведення аукціонів із продажу нафти і газового конденсату.

Про це росказало інформоване джерело в галузі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Кабінет міністрів подав апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який призупинив за позовом ВАТ "Укрнафта" дію цієї урядової постанови.

"Відразу ж були зібрані документи і через Міністерство юстиції подано позов до Апеляційного адміністративного суду Києва", - підтвердило джерело.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 20 січня 2010 призупинив дію постанови уряду України про внесення змін до положення про порядок проведення аукціонів з продажу нафти, газового конденсату, природного і скрапленого газу та вугілля.

Реклама:

Позивачем у цій справі виступило ВАТ "Укрнафта", найбільша нафтовидобувна компанія країни.

Кабмін даною постановою прив'язав ціну нафти українського походження, що продається на аукціонах, до митної вартості нафти, що ввозиться в країну.

Згідно з документом, рівень стартових цін для нафти і газового конденсату визначається на підставі даних Держмитслужби щодо митної вартості за 10 днів, що передують даті реєстрації заявок на проведення аукціону з продажу відповідної сировини.

До осені 2009 року провідні учасники ринку неодноразово заявляли про непрозорість аукціонів з продажу нафти.

За їхніми словами, ціна на нафту на них становила 21-22 дол. за барель, тоді як на світовому ринку вона трималася на рівні близько 70 дол. за барель і вище.

На думку учасників ринку, основними зацікавленими в цій схемі були компанії, близькі до групи "Приват", з якою також пов'язують керівництво "Укрнафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: