"Приват" і "Нафтогаз" домовилися про правління і нагляд в "Укрнафті"

Вівторок, 26 січня 2010, 13:55

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і міноритарні власники ВАТ "Укрнафта" попередньо погодили і планують підписати угоду про взаєморозуміння і співпрацю, якою будуть чітко розподілені повноваження між правлінням і наглядовою радою.

Про це заявив міністр палива і енергетики Юрій Продан після закінчення зборів акціонерів компанії, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Документ передбачає розподіл повноважень наглядової ради і правління", - сказав він.

"Там все чітко прописано: хто за що відповідає, які питання вирішує правління, які - наглядова рада і яким чином приймаються рішення наглядовою радою", - додав міністр.

Реклама:

Як повідомив представник прес-служби НАК "Нафтогаз України" Ілля Саввін, головою наглядової ради акціонери "Укрнафти" призначили першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка.

Він змінить на цій посаді заступника голови правління "Нафтогазу" Вадима Чупруна.

Також акціонери "Укрнафти" затвердили головою правління Олексія Куща, який виконував обов'язки керівника компанії з 2007 року і, згідно з інформацією українських ЗМІ, є креатурою Ігоря Коломойського.

Як повідомлялося, у вівторок "Укрнафта" провела перші з 2007 року збори акціонерів.

50%+1 акція ВАТ "Укрнафта" належать НАК "Нафтогаз України", близько 42% акцій належать компаніям, афілійованим із Приватбанком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: