ФІРТАШ ВИМАГАЄ ВІД ТИМОШЕНКО ГАРАНТІЇ

Четвер, 21 січня 2010, 15:57

Компанія OstChem Holding вважає за необхідне надати державні гарантії для забезпечення ЗАТ "Кримський титан" сировиною після передачі цілісного майнового комплексу Іршанського гірничо-збагачувального комбінату в управління держави.

Про це повідомив член ради директорів OstChem Сергій Винокуров в ході наради Міністерства промислової політики, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Уряд повинен гарантувати повне фінансування Іршанського ГЗК, щоб забезпечити сировиною "Кримський титан", - сказав він.

При цьому, на думку члена ради директорів, гарантії повинні бути закріплені відповідною постановою уряду України, в якому мають бути визначені джерела фінансування Іршанського ГЗК.

Реклама:

У свою чергу, директор департаменту хімічної промисловості Мінпромполітики Володимир Мєшков закликав припинити судові позови між "Кримським титаном" і державою через Іршанський ГЗК.

На його думку, це перешкоджає конструктивній роботі як державних органів, так і ЗАТ.

Як повідомлялося, Господарський суд АРК визнав незаконною відмову Фонду держмайна (ФДМ) продовжити ЗАТ "Кримський титан" на два роки оренду Іршанського ГЗК та Вільногірського гірничо-металургійного комбінату.

За словами прес-секретаря OstChemUkraine Олексія Федорова, суд тривав близько трьох місяців і рішення про визнання незаконною відмову в продовження оренди він прийняв 15 січня.

Федоров зазначив, що "Кримський титан" подав позов у зв'язку з порушенням ФДМ порядку завершення орендних відносин із заводом.

Компанія OstChem Holding є материнською компанією OstChemUkraine - великого акціонера ЗАТ "Кримський титан" і входить до сфери впливу бізнесмена Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: