"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Кернел" хоче викупити 37,6% Allseeds Group у міноритаріїв

Вівторок, 19 січня 2010, 10:56

"Кернел Груп" зробила зобов'язуючу пропозицію (binding offer) щодо купівлі 37,6% акцій Allseeds Group у міноритарних акціонерів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення холдингової компанії групи Kernel Holding SA на Варшавській фондовій біржі у вівторок.

"Пропозиція базується на оцінці Allseeds в 222 млн. доларів, що еквівалентно оцініц, погодженій з мажоритарними акціонерами за контрольну частку Allseeds. "Кернел" виплатить базову суму 28 млн. доларів за міноритарну частку 37,6%, яка буде скорегована", - йдеться у повідомленні.

"Кернел" пояснює, що виплата буде здійснена готівкою.

Реклама:

При цьому міноритаріям запропоновано два варіанти коригування: перший залежить від суми оборотного капіталу і чистої заборгованості Allseeds станом на 31 березня 2010 року, а другий базується на показниках, кратних середнім значенням EV/EBITDA і P/E Allseeds на 31 березня 2009 року і 31 березня 2010 року.

Відповідно до повідомлення, пропозиція діє до 31 січня 2010 року з метою укладення обов'язкової документації до 21 лютого 2010 року.

"У разі, якщо пропозиція не буде прийнята міноритарними акціонерами до 31 січня 2010 року, "Кернел" після виконання опціонної угоди, укладеної 13 січня 2010 року, буде керувати Allseeds як мажоритарний акціонер", - говориться в документі.

Як повідомлялося, "Кернел Груп" минулого тижня заявила про підписання опціонної угоди про придбання контрольної частки Allseeds Group за 42 млн. доларів.

Опціон може бути реалізований за умови отримання компанією дозволу АМК і після успішного завершення комплексної перевірки діяльності Allseeds, яку наразі проводить "Кернел".

У той же час 18 січня міноритарії Allseeds В'ячеслав Петрище і Корнеліус Врінс, котрі володіють близько 39% акцій, повідомили, що зберігають за собою пріоритетне право на купівлю акцій інших акціонерів групи.

Вони також призначили інвесткомпанію "Драгон Капітал" фінансовим радником з оцінки вартості групи та вироблення оптимальної стратегії, спрямованої на максимізацію вартості приналежних їм акцій та захист їх прав як міноритаріїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: