У Тимошенко нагадали Раді про "чорний список" FATF

Понеділок, 18 січня 2010, 14:10

Кабінет міністрів просить Верховну раду 19 січня розглянути вето президента на зміни до закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом".

Про це заявив, виступаючи на засіданні погоджувальної ради, міністр Кабінету міністрів Петро Крупко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Крупко підкреслив, що зберігається реальна загроза включення України до чорного списку FATF в тому випадку, якщо цей закон не буде прийнятий.

За його словами, це негативно позначиться і на українських підприємцях, і на державі в цілому.

Реклама:

Водночас, народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов попросив перенести розгляд цього документа на більш пізній період, оскільки воно ще не розглядалося у профільному парламентському комітеті.

У свою чергу спікер парламенту Володимир Литвин запропонував керівникам парламентських комітетів 19 січня провести засідання і розглянути вето президента на низку законів, у тому числі на закон, який передбачає мораторій на продаж земель сільгосппризначення, для того, щоб розглянути всі ці документи на вечірньому пленарному засіданні у вівторок.

Як повідомлялося, 8 грудня президент Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями зміни до закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом" для повторного розгляду Верховною радою.

Як зазначав раніше перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, вето президента загрожує серйозними наслідками і внесенням України до "чорного списку" FATF.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: