Тимошенко придумала нову "мету-2012"

Понеділок, 11 січня 2010, 17:11

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє до 2012 року завершити будівництво заводу з виробництва ядерного палива з повним циклом виробництва в Україні.

Про це вона заявила у понеділок на всеукраїнській нараді з питань розвитку ядерно-промислового комплексу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"За наявності таких грошей, ви знаєте, що це не дуже складне виробництво, і ми дійсно зможемо його (завод) досить швидко побудувати ... і ми віримо в те, що до 2012 року ми зможемо побудувати свій власний завод з виробництва ядерного палива, і це означає, що є вже конкретна дата, під яку ми всі будемо підтягувати", - сказала вона.

За словами Тимошенко, для будівництва такого заводу буде потрібно сума в 200 млн. доларів.

Реклама:

"Я переконана, що ми такий власний завод побудуємо, причому з усіма сировинними підприємствами, які необхідні для роботи, тобто весь замкнутий комплекс, який ми маємо право будувати на своїй території відповідно до міжнародних домовленостей", - впевнена вона.

Як повідомлялося, НАЕК "Енергоатом" і російська компанія ТВЕЛ у кінці грудя погодили поставки ядерного палива на українські атомні електростанції на 2010 рік.

Наразі завершується узгодження і практично підготовлений до підписання довгостроковий контракт на поставки палива для АЕС України з 2011 року.

Крім того, на саміті у Ялті в листопаді 2009 року Тимошенко і її російський колега Володимир Путін підписали протокол, за яким російська сторона зберігає за собою монопольне право на переробку української уранової руди на середньострокову перспективу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: