Ющенко: Україна втратила 70% своєї труби

Вівторок, 5 січня 2010, 16:02

Президент Віктор Ющенко заявляє, що сьогодні Україна втратила вже майже 70% своєї газотранспортної системи.

Про це він сказав під час спілкування з жителями Самбора Львівської області, повідомляє агентство "УНІАН".

Ющенко пояснив це тим, що уряд підписав газові угоди, які ведуть до банкрутства "Нафтогазу України", на балансі якого перебуває українська ГТС.

Президент звернув увагу на те, що у світі немає жодної країни, де б газова чи нафтова компанія були збитковими.

Реклама:

При цьому він нагадав, що бюджет "Нафтогазу" затверджений з дефіцитом. "Якщо компанія збиткова, вона знаходиться у фазі банкрутства", - наголосив Ющенко.

"Нам не дадуть спокій, поки наша ГТС не перейде в інші руки", - зауважив президент.

При цьому він додав, що політика уряду Юлії Тимошенко у газовій сфері приведе Україну до втрати енергетичної та економічної незалежності.

"Чому вона це робить? Тому що ніхто, крім Кремля, не підтримує так Тимошенко і Януковича на президентських виборах в Україні 17 січня, тому що жодна країна не дозволить собі таке втручання, яке дозволяє собі Росія", - заявив президент.

"І тому зрозуміло, чому потрібно принижуватись, чому потрібно формувати не економічні, а політичні угоди по газу", - сказав глава держави.

Крім того, Ющенко повторив свою тезу, що Тимошенко їздить до Росії на переговори не з прем'єром Володимиром Путіним, а з генпрокурором РФ, щоб не поновлювалась кримінальна справа про корупцію корпорації "ЄЕСУ". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: