Ахметов вже взявся за комерційні поставки електроенергії

Понеділок, 4 січня 2010, 21:11

Енергогенеруючі компанії ТОВ "Східенерго", ВАТ "Західенерго" та ДП "Укрінтеренерго" з 1 січня 2010 року почали здійснювати комерційні поставки української електроенергії в напрямку Словаччини, Угорщини та Румунії.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства палива та енергетики Фент Ді, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ці три компанії з 1 січня почали експортні поставки в рамках придбаних на аукціонах з доступу до пропускної спроможності міждержавних мереж України для експорту електроенергії квот", - сказав він.

За його словами, потужність експортних постачань з "енергоострова Бурштинської ТЕС" у цей час становить близько 300 МВт.

"Але вже найближчим часом вона досягне 375 МВт", - повідомив керівник прес-служби Мінпаливенерго.

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" в ході аукціону з доступу до пропускної спроможності міждержавних мереж для експорту електроенергії на період з 1 січня по 31 грудня 2010 реалізувала 275 МВт пропускної здатності для експорту електроенергії в напрямку Словаччини, Угорщини та Румунії за 141,255 млн. грн.

"Східенерго" придбало право доступу до 150 МВт, "Західенерго" - 100 МВт, "Укрінтеренерго" - 25 МВт.

"Східенерго" - єдина українська приватна теплова генеруюча компанія. Підприємство входить до ДПЕК, який належить Рінату Ахметову.

"Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки сумарною встановленою потужністю 4707,5 МВт. НАК "Енергетична компанія України" належить 70,1% акцій "Західенерго", ТОВ "ДПЕК" (Донецьк) - 11,4513% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: