У Тимошенко заяву "ЄДАПС" назвали шантажем

Понеділок, 4 січня 2010, 16:31

У Кабінеті міністрів заяву "ЄДАПС" про призупинення роботи називають провокацією і шантажем уряду.

Про це йдеться у заяві заступника міністра Кабміну Сергія Чеботаря.

"Це вже не перша брудна заява консорціуму "ЄДАПС", який тривалий час паразитує на мільярдних бюджетний коштах", - заявив Чеботар.

Як відомо, консорціум звинуватив першого віце-прем'єра Олександра Турчинова і Чеботаря у розкраданні державних коштів.

Реклама:

"Заява викликана тим, що керівництво уряду категорично вимагає розміщення державних замовлень виключно на тендерній основі", - пояснив заступник міністра Кабміну.

За його словами, "господарі "ЄДАПСу" зрозуміли, що ані за хабарі, ані внаслідок брутального шантажу вони не зможуть на неконкурентній основі, без участі у тендерах отримувати державні замовлення".

"До речі, консорціум лобіюється депутатом від фракції Партії регіонів Василем Грицаком та іншими "бізнесменами", за якими тягнеться багате кримінальне минуле", - зауважив Чеботар.

Також він заявив, що виготовленням паспортів займається держпідприємство поліграфкомбінат "Україна", підпорядковане Мінфіну, "і тут немає жодних проблем".

"При нагоді звертаюся до ЗМІ із закликом не розповсюджувати неправдиву інформацію, не ставати учасниками нахабного шантажу уряду, тиражуючи відверті наклепи та брехню", - зазначив Чеботар.

"Насправді йдеться тільки про те, що уряд припинив практику безконтрольного доступу до державних коштів сумнівної структури.  З цим, власне, і не можуть змиритися її власники", - додав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: