ЄДАПС відмовляється працювати через махінації Турчинова

Понеділок, 4 січня 2010, 14:17 -

Консорціум "ЄДАПС" зупиняє свою роботу через крадіжки грошей з державної скарбниці.

Про це повідомляє прес-служба Консорціуму "ЄДАПС".

"Антидержавницька діяльність різних представників органів державної влади призвела до того, що протягом грудня 2009 року з державного бюджету були викрадені гроші, які громадяни України перераховували за оформлення державних документів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, така ситуація склалася через те, що "урядові чиновники - перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов, заступник міністра Кабінету міністрів Сергій Чеботар і ряд інших - розкрадають гроші з державного бюджету".

"При цьому з громадян України при оформленні паспортних документів, наприклад, додатково стягуються незаконні платежі через різні структури-присоски, що функціонують як у вигляді так званих державних підприємств, так і у вигляді суто приватних фірм-клонів, які мають ідентичні назви з держпідприємствами", - вказується в заяві.

За інформацією прес-служби, обсяг коштів, що вимиваються з держбюджету (з урахуванням незаконних платежів на адресу приватних структур) досягає за підрахунками ЗМІ до 640 млн. грн. на рік.

"Не маючи більше можливості фінансувати корупційний уряд, Консорціум "ЄДАПС" змушений повідомити громадськість про те, що зупиняє свою роботу. Робиться це не через наявність якихось внутрішніх проблем, а з причини крадіжки грошей з державної скарбниці", - наголошується в повідомленні .

"Ці гроші йдуть у невідомому напрямку, незважаючи на те, що кожен громадянин заздалегідь і повністю оплачує оформлення та виготовлення паспортів, водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та багатьох-багатьох інших документів", - додали в "ЄДАПС".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: