"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай не збирається ревальвувати юань

Понеділок, 28 грудня 2009, 10:20

Китай не піддасться тиску інших держав і не почне ревальвувати національну валюту - юань, оскільки використовує її нинішній курс як інструмент для контролю розвитку країни.

Про це заявив прем'єр Держради КНР Вень Цзябао, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми абсолютно не згодні з різними закликами підвищити обмінний курс юаня", - заявив глава китайського уряду, додавши, що "вони (іноземні держави) з одного боку вимагають підвищення обмінного курсу юаня, а з іншого - впроваджують ряд протекціоністських заходів, які стримують розвиток Китаю".

Крім того, Вень Цзябао відзначив, що підтримка нинішнього обмінного курсу юаня піде на користь не тільки самому Китаю, а й усій світовій фінансовій стабільності та економічному розвитку.

Реклама:

Як приклад він навів азіатську економічну кризу 1997-1998 років, коли рішення Пекіна утримати існуючий курс юаня, як вважається, дозволило стабілізувати курс регіональних валют і економіку регіону.

Китайський прем'єр також застеріг щодо можливого зростання інфляції в країні в 2010 році, але додав, що наразі це не становить серйозної загрози.

"Нині Китай не стоїть перед проблемою (зростання) інфляції, але ми повинні передбачити таку можливість і підтримувати споживчі ціни на розумному рівні", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: