Потерпілі Надра Банку отримають гроші не раніше лютого

Субота, 26 грудня 2009, 13:45
Родовід Банк може почати виплату депозитів банку "Надра" з 1 лютого 2010 року.

Про це заявив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина, повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.

"Вже з 21 січня може розпочатися реєстрація в електронній черзі для виплат вкладникам банку "Надра". При такому сценарії перші виплати депозитів банку "Надра" можуть початися з 1 лютого 2010 року", - заявив він.

За словами Щербини, в даний час слід погодити передачу активів і пасивів з тимчасовим адміністратором банку "Надра" Валентиною Жуковською.

"Вважаю, що якщо така угода буде підписана оперативно, без зволікань, то до 20 січня 2010 року ми зможемо провести підготовку до передачі реєстрів і всієї необхідної інформації для виплат вкладникам до нашого банку", - пояснив Щербина.

Він також додав, що під час підписання договорів його банк наполягатиме на переведенні на баланс "Родовід-Банку" 150 відділень банку "Надра", щоб у його клієнтів не було проблем з отриманням грошей.

Щербина зазначив, що на виплати вкладникам банку "Надра" у повному обсязі піде два-три місяці.

Як відомо, 23 грудня Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення про переведення пасивів і активів банку "Надра" в Родовід Банк.

За розрахунками фахівців Національного банку, для виконання зобов'язань перед вкладниками і клієнтами банку "Надра" Родовід Банк необхідно докапіталізувати на 6,5 млрд. грн.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!