Тимошенко сказала, коли МВФ дасть грошей

Середа, 23 грудня 2009, 19:17

Україна зможе отримати гроші від МВФ після ухвалення держбюджету на 2010 рік.

Про це зпаявила прем'єр Юлія Тимошенко на прес-конференції у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Співпраця триває, і всі наступні транші ми зможемо отримати після прийняття бюджету на наступний рік", - сказала вона.

Прем'єр повідомила, що під час поїздки української делегації до Вашингтона для переговорів з керівництвом МВФ "прийнято рішення", яке дозволить пом'якшити проблеми бюджету без отримання нового траншу МВФ,.

Реклама:

За словами Тимошенко, це рішення буде реалізовано до кінця поточного тижня. Проте вона не уточнила суті домовленостей.

Джерело в уряді повідомило агентству, що обговорюється можливість перерозподілу призначення раніше отриманих Україною від МВФ коштів у рамках кредиту stand-by.

Співрозмовник агентства нагадав, що з трьох виділених траншів на загальну суму майже 11 млрд. доларів перший транш у розмірі 4,5 млрд. доларів у листопаді 2008 року отримав Нацбанк, проте вже другий транш у травні 2009 року в розмірі 2,8 млрд. доларів був поділений порівну між НБУ та урядом.

За його словами, третій транш на 3,3 млрд. доларів повністю відійшов уряду, щоб полегшити виконання бюджету та закупівлі природного газу.

Формально отримані Нацбанком кошти МВФ, які знаходяться в складі валютних резервів, не використані, тому уряд пропонує отримати частину з них у своє розпорядження у зв'язку з перенесенням рішення про виділення четвертого траншу, додав співрозмовник агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!