"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Центрвиборчком терміново вимагає грошей на вибори

Середа, 23 грудня 2009, 18:40

Центральна виборча комісія зобов'язала Міністерство фінансів та Державне казначейство до 24 грудня перерахувати на рахунок ЦВК кошти на підготовку і проведення президентських виборів на 2009 рік.

Відповідну постанову ЦВК прийняла на засіданні у середу, повідомляє агентство "УНІАН".

"Подальше зволікання з фінансуванням виборів президента може спричинити порушення виборчих прав громадян України та перешкодити їхньому здійсненню", - сказав доповідач з цього питання, член ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, згідно із законом про Центральну виборчу комісію, рішення прийняте у межах повноважень комісії для виконання, зокрема, органами виконавчої влади, їх посадовими і службовими особами, підприємствами та організаціями усіх форм власності.

Реклама:

Як сказав Охендовський, на підготовку та проведення президентських виборів на 2009 рік потрібно 195 млн. 184,37 тис. гривень, але станом на 23 грудня на рахунку ЦВК є лише 1 млн. 90,5 тис. гривень, що становить лише 0,6% від необхідної суми.

ЦВК звернула увагу на персональну відповідальність посадових осіб Державного казначейства та Міністерства фінансів за невиконання рішення Центрвиборчкому, а також за перешкоджання здійсненню виборчих прав громадян України.

Копію постанови надіслано до президента, Кабінету міністрів, Верховної ради, Міністерства фінансів, Державного казначейства і Генеральної прокуратури.

При цьому голова ЦВК Володимир Шаповал зазначив, що ця постанова не повинна сприйматися як "крик душі".

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про своєчасне й повне фінансування Центральної виборчої комісії Кабінетом міністрів на підготовку і проведення виборів президента в 2010 році.

"Ще раз хочу підкреслити, що фінансування виборчої кампанії проходить і буде проходити чітко за погодженим із Центральною виборчою комісією графіком і буде профінансовано в повному обсязі", - сказала прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: