МВФ дозволив Тимошенко затикати дірки золотом Нацбанку?

Середа, 23 грудня 2009, 18:23

Україна домовилась з МВФ про використання золотовалютних резервів Нацбанку для покриття дефіциту держбюджету.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на джерело, поінформоване про результати переговорів української урядової делегації з керівництвом МВФ, що відбулися днями у Вашингтоні.

"Рішення про виділення чергового траншу поки що ухвалене не буде, проте досягнута домовленість про можливість використовувати золотовалютні резерви для покриття поточних витрат бюджету", - сказав співрозмовник агентства.

Як відомо, минулого тижня українська делегація у складі віце-прем`єра Григорія Немирі, в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського та інших проводила переговори у штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні з питання продовження співпраці.

Реклама:

У середу прем`єр Юлія Тимошенко повідомила, що, згідно з домовленостями між Україною і МВФ, черговий транш кредиту МВФ може бути виділений після ухвалення держбюджету на 2010 рік.

При цьому вона зазначила, що у ході переговорів з МВФ було вирішене питання про збалансування фінансової ситуації в умовах відсутності коштів кредиту.

Про деталі домовленостей прем`єр пообіцяла повідомити пізніше.

"Це не стосується четвертого траншу - це зовсім інша модель співпраці. Я обов`язково, коли будуть закінчені всі процедури, поінформую ЗМІ", - сказала Тимошенко.

При цьому вона підкреслила, що не йдеться про додаткове запозичення коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!