"Родовід" докапіталізують для виплат вкладникам банку "Надра"

Середа, 23 грудня 2009, 13:14

Зобов `язання Надра Банку перед вкладниками - фізичними особами на загальну суму 7,2 млрд. гривень будуть передані в Родовід Банк, при цьому сам банк ліквідувати не будуть.

Таке рішення прийняв Кабінет міністрів у середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на виконуючого обов'язки міністра фінансів Ігоря Уманського.

За його словами, виплата грошей вкладникам Надра Банку буде здійснюватися через докапіталізацію "Родоводу", в рамках якої уряд додатково увіллє в Родовід Банк ще 5,6 млрд. гривень.

У той же час, за словами Уманського, Надра Банк ліквідований не буде - в ньому продовжить працювати тимчасова адміністрація, яка буде проводити всі необхідні переговорні процеси з кредиторами.

Реклама:

"Точні розрахунки суми ми очікуємо від Національного банку, який повинен провести засідання правління і розглянути це питання. Загальна сума зобов'язань перед фізичними особами Надра Банку складає 7,2 млрд., з них депозити, які потрапляють під забезпечення Фонду гарантування вкладів - приблизно на суму 6,5 млрд. Однак формула і точна цифра, яка потрібна буде для додаткової докапіталізації "Родоводу", ще допрацьовуватиметься", - сказав він.

Також Уманський пояснив, що докапіталізація Родовід Банку буде здійснюватися за рахунок програми капіталізації банків і передбачених на неї 44 млрд., які закладені до бюджету на 2009 рік.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що постанова щодо переведення вкладів Надра Банку, яку планує прийняти Кабмін, передбачає таку ж процедуру, як і по Укрпромбанку, коли всі вкладники разом з активами були переведені до державного Родовід Банку.

Водночас, в Нацбанку вважають, що переведення якісних активів проблемного банку "Надра" до Родовід Банку може викликати негативну реакцію з боку інвесторів проблемної кредитно-фінансової установи.

Як відомо, у банку "Надра" з 10 лютого 2009 року працює тимчасова адміністрація НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: