"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільша нафтова компанія світу йде з Нігерії

Неділя, 20 грудня 2009, 19:54

Найбільша нафтова корпорація Євросоюзу англо-голандська Royal Dutch Shell згортає свою діяльність в Нігерії і виставляє на продаж частину наявних у неї ліцензій на видобуток нафти на кількох найбільших родовищах в цій африканській країні.

Компанія планує отримати від реалізації ліцензій 5 млрд. доларів, передають "Вести".

Видання відзначає, що інтерес до родовищ вже проявили державні корпорації Китаю, а також ряд невеликих приватних британських нафтових компаній.

Відповідно до інформації, наявної в лондонському Сіті, скорочення Royal Dutch Shell своєї активності в Нігерії стало результатом її висновків про довгостроковий характер внутрішнього збройного конфлікту в південних нафтовидобувних районах країни.

Реклама:

Компанія виставляє на продаж в першу чергу родовища, які знаходяться на суші, і зберігає за собою ті, які розташовані на шельфі Нігерії.

Наразі на родовища в Нігерії припадає 16% від загального виробництва нафти Royal Dutch Shell - близько 266 тис. барелів на добу.

Втрати в Нігерії будуть компенсовані компанією за рахунок видобутку на нових родовищах у Мексиканській затоці та Катарі.

Royal Dutch Shell почала виробництво нафти в Нігерії близько 70 років тому і на сьогоднішній день є найбільшим виробником нігерійської нафти. Однак найближчим часом її може змінити в цій ролі Китай.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!