"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенку здається, що Тимошенко імпровізує з бюджетом

Субота, 19 грудня 2009, 14:59

Президент Віктор Ющенко називає бюджетний процес від Юлії Тимошенко імпровізацією.

"Тимошенко - це символ кризи, кризи в усьому: чи в родині, чи в державі, чи в економіці, чи в безпековій політиці", - заявив він на Форумі українських націоналістів.

"За що не візьметься Тимошенко, через 30 днів обов'язково буде криза", - додав президент.

За словами Ющенка, "бюджетний процес, яким сьогодні керує прем'єр Тимошенко - це повна імпровізація".

Реклама:

"У нас немає бюджетної резолюції. У нас нема бюджету. В нас ідуть вибори, і ніхто не може дати відповідь - як їх фінансувати? За рахунок якого бюджету у січні-лютому наступного року фінансувати вибори?", - запитав президент.

Ющенко наголосив, що "країна не має економічної програми - усе відкинуто парламентом, бо некваліфіковане", повідомляє прес-служба кандидата.

"50% бюджету поточного року не мають джерел. Через це прем'єр-міністр за 11 місяців збільшила державний борг з 80 до 285 мільярдів", - заявив президент.

"Країна іде в боргову яму, а прем'єр-міністрік - снігуронька, куди не піде, там 50 мільйонів з карману випадають, там 100 мільйонів. Це, як серед чуми, піруємо", - наголосив Ющенко.

Говорячи про державний борг, він акцентував, що прем'єр бере кредити від 32%. "Хтось із вас взяв би кредити під такі відсотки?", - запитав президент.

Він зауважив, що у наступному році треба заплатити лише по відсотках 22 мільярди, при тому що, бюджет Міністерства оборони цього року становить 8 мільярдів.

"Це те, чим відрізняється політик від державника. Політик думає, де він буде в січні, і платить будь чим - навіть економічною незалежністю, а державник думає, де Україна буде через рік, через п'ять", - підкреслив президент.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: