НБУ ПІДТВЕРДИВ ЖИТТЄЗДАТНІСТЬ VAB БАНКУ

Субота, 19 грудня 2009, 11:05

VAB Банк повністю виконує вимоги Національного банку (НБУ) про капіталізацію.

Про це йдеться в листі регулятора фінансовій установі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Протягом 2009 року банк не допускав порушень значень економічних нормативів і лімітів валютної позиції, а також дотримувався вимоги про формування обов'язкових резервів на кореспондентському рахунку в НБУ за звітні періоди", - говориться в документі.

Відповідно до нього, станом на 7 грудня банк повністю виконував вимоги НБУ щодо капіталізації, зокрема, збільшив обсяг регулятивного капіталу на 456,3 млн. грн., як шляхом залучення коштів на умовах субординованого боргу, так і внесків до статутного капіталу.

Реклама:

Регулятор додає, що банк виконує програму фінансового оздоровлення і інші взяті на себе зобов'язання, що підтвердила проведена восени цього року позапланова перевірка.

"Відзначимо, що вартість залучених банком ресурсів і чиста процентна маржа знаходяться на рівні середньобанківських значень", - говориться в листі НБУ.

Крім того, 18 грудня Нацбанк направив VAB Банку ще один лист, в якому знову підтвердив повне виконання вимог капіталізації та обов'язкових резервів, відсутності порушень економічних нормативів і лімітів валютної позиції, а також повідомив про пролонгацію кредиту рефінансування, виділеного банку.

Коментуючи заяви у ЗМІ групи вкладників про існуючі в банку проблеми, у фінансовій установі підкреслили, що особи, які підписали відповідного листа, не є вкладниками банку і викладена в документі інформація не відповідає дійсності.

Як додали у VAB Банку про те, що відбувається повідомлені НБУ і правоохоронні органи.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (7,443 млрд. грн.) VAB Банк займав 27 місце серед 182 банків, які діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: