Суд заборонив "Укренерго" укладати договори з доступу до міждержавних мереж

Вівторок, 15 грудня 2009, 11:28

Господарський суд Києва заборонив компанії "Укренерго" укладати договори з доступу до перетину міждержавних електромереж на виконання зовнішньоекономічних контрактів.

Про це сказано у визначенні Господарського суду Києва, повідомляє агентство "Українські новини".

Це рішення суд прийняв 11 грудня для забезпечення відповідного позову Державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго".

"Заборонити... "Укренерго"... (укладати договори/угоди, вносити зміни до них), умовами яких передбачається надання "Укренерго" послуг із забезпечення доступу до пропускної здатності міждержавних електромереж з зазначенням техумов для експорту електроенергії в обсягах доступної потужності (цих електромереж), які використовуються для виконання зовнішньоекономічних контрактів з експорту електроенергії, укладених "Укрінтеренерго", на підставі проведення аукціонів... з експорту електроенергії", - сказано у визначенні.

Реклама:

Розгляд позову по суті призначено на 2 лютого 2010 року.

Як повідомлялося, раніше "Укренерго" заявила про намір виставити 15 грудня потужність передачі електроенергії 1 510 МВт на аукціон з експорту електроенергії протягом 1 січня-31 грудня 2010 року.

Усього на аукціон заплановано виставити 18 лотів з кожного з 5 міждержавних перетинів (напрямків) з передачі електроенергії на експорт.

22 жовтня Національна комісія регулювання електроенергетики затвердила порядок проведення аукціонів з експорту електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: